Guide for valg av riktig teppestørrelse

FINN RIKTIG TEPPESTØRRELSE

Alle rom i et hjem hvor vi sitter, spiser, sover eller jobber blir ekstra lunt og koselig med et teppe. Dessuten demper et teppe romklangen hvor det ligger, og skaper dermed et mer harmonisk miljø.

Et teppe selve essensen som bidrar til å forsterke området, og skaper en tydelig sone i rommet. Det finnes ingen fasit på hvor stort et teppe skal være. Vår erfaring er at kunder oppfatter valg av riktig størrelse som en større utfordring en å finne riktig type teppe.

Derfor er det et smart valg at du nå befinner deg her inne nå! Vår omfattende størrelsesguide er godt visualisert og vil umiddelbart kunne gi deg mange svar.

Og til deg som er litt usikker på størrelse. Slapp helt av! Det finnes ingen fasit på teppestørrelse. Det viktigste er at du blir fornøyd.

Nøl ikke med å kontakt oss hvis du fortsatt er usikker på hva som er din løsning! Vi garanterer deg at vi har din størrelse i en eller annen farge og fasong.

FØR

ETTER

SOFAGRUPPEN

I dette eksemplet ligger teppe ca 20 cm under sofaen og sofastolene. Området får et fint og minimalistisk uttrykk, og teppet binder sammen sofagruppen. Dette passer godt for deg som har begrenset plass eller at du rett og slett ikke ønsker et større teppe.

I dette eksemplet står hele sofagruppen på et rundt teppe. Dette skaper en utrolig dynamikk i et større rom hvor sofagruppen er frittstående. Denne løsningen er typisk for store rom, og benyttes mye på hoteller og i offentlige miljøer. Har du en stor stue med frittstående sofagruppe, er dette virkelig å anbefale! Teppet skaper kontrast og trivsel. Som minimum bør teppe gå ut 20 cm fra møbleringen.

I dette eksemplet legges hele sofagruppen og gjerne frittstående lamper, bakhøyttalere osv. på teppet. Denne løsningen passer både i et frittstående miljø, eller en bakvegg. Et teppe under hele sofagruppen skaper ro og harmoni i hele rommet. Dette teppevalget bør gå ut 60 cm på hver side av sofaen, og 15 cm bak sofa og lenestoler. Dette er vår mest solgte løsning og vi har mange referanser fra fornøyde kunder!

SPISEGRUPPEN

I dette eksemplet legges hele spisegruppen på teppet. Til denne løsningen er det egentlig bare fantasien som setter begrensinger. Her kan du velge med et teppe som er ensfarget, har mye mønster og det her et teppe med bord langs teppekanten virkelig kommer til sin rett! Teppet bør være 60 cm på alle sider så teppe blir proporsjonalt, med møblementet. Her ønsker vi å komme med et tips til; velg teppe til hverdag, ikke til fest! Kjøp teppe etter så mange innleggs plater du benytter i hverdagen. Brukes endestoler kun sporadisk og ikke i hverdagen, ikke ta de med i beregningen.

I dette eksemplet velges et firkantet teppe til et rundt miljø. Firkantede tepper fremhever et rundt spisebord, samtidig som det hensynstar at de fleste hjem består av rette vinkler og hjørner. Denne løsningen viser virkelig et teppe i sitt rette element! Teppet bør være 60 cm større en bordplaten. Ønsker du en slik løsning er det viktig tenke på størrelsen på sittestolene.

I dette eksempelet viser vi at et rundt teppe, kan være en like fin løsning som et firkantet. Også her er det viktig å tenke proporsjonalitet. Teppet bør være er 60 cm fra bordplaten, men også her er det viktig å tenke på størrelsen på sittestolene.

SOVEROMMET

Ingenting slår lune teppegulv på soverommet! Finnes det noe bedre en å sette morgentrøtte ben på et mykt og lunt underlag? Tepper demper akustikk og gir bedre nattesøvn for de aller fleste. Kanskje bor hunden på gulvet i soverommet eller kanskje kommer katten smygende i løpet av natten? Uansett, fordelene med teppe på soverom er mange, ulempene knapt noen!

I dette eksemplet viser vi et stort miljøteppe med fordeler som nevnt ovenfor. Denne løsningen skaper helhet i ditt soverom. Et stort miljøteppe er et glimrende valg for deg som verdsetter tepper sine egenskaper, samtidig som man ikke ønsker seg et vegg-til-vegg teppe. Her finnes ingen fasit på størrelse, men teppet bør være 60 cm større på siden og foran sengen.

I dette eksemplet viser vi nok en god løsning på tepper, nemlig løpere. Hos Teppemannen finner du ferdige løpere i mange kategorier, mønster og farger. Løpere er et glimrende alternativ til deg som ønsker muligheten for å ta ditt teppe ut for å lufte det. Løpere har lav vekt, er ekstremt slitesterke og enkle og rulle sammen. Det er 3 gode argumenter for å velge tekstile gulv på soverommet. Denne løsningen er fullgod og skaper en lun og sklisikker løsning.

I dette eksemplet viser vi en annen god løsning på ditt soverom. Her er det bare fantasien som setter stopp. Teppemannen har egen skreddersøms avdeling og det finnes ikke den ting vi ikke kan form sy. Er en tenkt løsning et teppe, ta kontakt!

LURER DU PÅ NOE?
TA KONTAKT!

Tepper-Båttepper-Skreddersøm tepper-Vegg til vegg tepper
Teppemannen er en rendyrket teppebutikk for folk flest. Vårt produktspekter dekker alle behov i hjemmet både inne og ute.
SOSIAL MEDIER