Gå til innhold
Forrige artikkel
Du leser nå:
Alt du trenger å vite om håndlagde tepper
Neste artikkel

Alt du trenger å vite om håndlagde tepper

Alle våre håndlagede tepper er laget av dyktige fagfolk, med erfaring og forståelse for teppefaget. Hvert enkelt teppe er nøye ferdigstilt og kvalitetskontrollert før det sendes til Norge. Men med håndlagede produkter vil det alltid kunne forekomme ulikheter fra produkt til produkt. Bli kjent med teppet ditt og dets egenskaper, slik at du kan glede deg over det i mange år fremover.

FARGE
Garnet i våre håndlagede tepper farges for hånd etter oppskrift. Da fibrene og innfargingen av garnet vil være ulikt fra gang til gang, vil få håndlagede tepper være helt like. Små fargevariasjoner fra produkt til produkt er normalt, og det er en del av teppets identitet.

STØRRELSE
Størrelsesforskjeller på opptil 2-3 % kan forekomme. Tepper er et tekstilprodukt og derfor et fleksibelt produkt. Gjennom produksjonsprosessen går et teppe gjennom en rekke steg, blant annet vasking og tørking. Vær og klima vil påvirke krympingen av fibrene i teppet, og selv om det er tatt høyde for dette i beregningen av størrelse, kan utfallet variere noe. Hvert håndlagde teppe er unikt.

LOING
Alle tepper med kuttet overflate (cut pile) i naturmaterialer vil loe noe i starten. Loingen kommer av overskuddsgarn som løsner når teppet tas i bruk. Det er helt normalt. Loing vil avta over tid – hvor lenge avhenger av mengden trafikk og bruk, samt renhold. Loingen vil også variere fra produksjon til produksjon grunnet små forskjeller i fibre, og loing påvirkes også av fuktnivået i miljøet (dette bør være mellom 50-60 %). Tørr luftfuktighet vil gi mer loing. Vi anbefaler å støvsuge teppet ekstra i starten dersom det loer mye. Bruk en god støvsuger med det flate munnstykket. Ikke bruk børster, dette gjelder også robotstøvsuger.

BRETTER/KRØLL
Når et nytt teppe rulles ut av plastemballasjen, kan det være vanskelig å rulle ut eller ha bretter i overflaten. Dette skjer fordi teppet har vært rullet tett sammen og holdt denne formen under frakt og lagring. Når teppet legges flatt, vil det gradvis rettes ut – og være helt fint innen en uke eller to. Å rulle teppet motsatt vei over natten vil også kunne hjelpe prosessen. Her spiller også fuktigheten i rommet inn. Anbefalt luftfuktighet er 50-60 %.

LUKT
Lukt kan komme av farge, garn, og at teppet har vært fraktet i tett plast hele veien fra India. Normalt vil lukt forsvinne innen en uke etter at det er pakket ut og rullet ut. For å fremskynde prosessen kan teppet også legges utendørs dersom vær og miljø tillater det.

BLEKING
Fargene i et teppe vil blekes over tid når det eksponeres for direkte sollys. For å minimere fargeforskjellen fra side til side anbefaler vi å snu teppet 180 grader et par ganger i året.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke gjøres offentlig.

Handlevogn Steng

Din handlevogn er for øyeblikket helt tom

Begynn din handletur!
Velg alternativer Steng